‘Hoe kunnen wij onze internationale klanten informeren over exclusieve stukken?’

st1 Gallery

‘Hoe kunnen wij onze internationale klanten informeren over exclusieve stukken?’

st1 Gallery

DE KLANTWENS

‘Exclusiviteit en Expertise’

St1 gallery verkoopt exclusieve en miljoenenjaren oude stenen, kristallen en fossielen. Een stuk steen van de maan, versteend hout van 40 miljoen jaar oud of een buitenaardse meteoriet. Achter elk stuk zit een prachtig verhaal. De producten van st1 gallery zijn allemaal uniek en van hoge waarde. Daarbij richten zij zich op een welvarende, internationale doelgroep. Het doel van de video is om hen expertise over een specifiek stuk te laten zien. Een korte video van 40 seconden voor op social media en een lange versie van 2 minuten voor op de website. Adembenemend om dit vast te leggen op beeld! 

HET VIDEOCONCEPT

Instructiefilm vanuit service oogpunt’

De video voor st1 gallery moest niet over komen als een directe verkoop video, dat maakte Roy en Max Masin al snel duidelijk. Service staat hoog in het vaandel en zij vinden het belangrijk om dit uit te stralen naar alle klanten en potentiële klanten. Het verhaal, de unieke kenmerken en waarde van het kristal worden door klanten als zeer inspirerend ervaren en dit werd de leidraad in het videoconcept. Een duidelijke structuur, bestaande uit een intro, teaser, middenstuk en slot werd vervolgens aangebracht aan het concept van de video.

HET RESULTAAT

‘Verhoogde SEO en professionalisering van het merk’

Video toepassen op je website verhoogt de waarde van jouw bedrijf in de resultaten van zoekmachines. Google is immers gek op video! Deze video helpt de klant bij het zichtbaar en vindbaar maken op Google. Dit boost op termijn de verkopen op de website. Uitstraling van je bedrijf/merk is niet altijd even goed meetbaar. Echter heeft de klant een bewuste keuze gemaakt om een traject in te zetten waarbij zij professionaliteit en expertise laten zien aan de klant. Deze video geeft veel meer beleving in het aankoopproces bij de klant in vergelijking met platte tekst. En… niet geheel onbelangrijk, dit was voor mij een feest om vast te leggen.