‘IK WIL EEN ONLINE WIJNCURSUS MAKEN.’

Fons & Wijn

‘IK WIL EEN ONLINE WIJNCURSUS MAKEN.’

Fons & Wijn

DE KLANTWENS

‘De wijnliefhebber meer laten weten over wijn’

Fons heeft een enorme passie voor wijn. Dat deelt hij al jaren lang met andere mensen tijdens wijn proeverijen en cursussen bij bedrijven of mensen thuis. Een volgende stap in het enthousiasmeren over wijn, wilde hij graag maken met een online cursus. Specifiek gericht op de wijnliefhebber. Dus mensen die wijn heerlijk vinden en er graag meer over willen weten te komen. Frans kenmerkt zich door zijn open karakter, informele benadering en gigantisch wijnkennis. Dat moest uiteraard overkomen in de video. Belangrijke elementen: informatief, enthousiasmeren en de interactie opzoeken met de kijker.

HET VIDEOCONCEPT

‘6 hoofdstukken’

Hoe wordt wijn gemaakt, hoe proef je wijn op een juiste wijze, wat zijn de specifieke kenmerken van de 12 belangrijkste druivenrassen, hoe kom je tot een juiste wijn spijs match. Dit is slechts een gedeelte van de inhoud van de wijncursus. Je kan je voorstellen dat een script voor een hele cursus niet in een dag geschreven is. De voorbereiding is echter wel cruciaal voor het eindresultaat, dus in het tekst schrijven, locatie zoeken en shotlist maken is veel tijd gaan zitten. Dat alles heeft geresulteerd in een cursus van maar liefst 2,5 uur. Bestaand uit 6 hoofdstukken, een intro en een outro.

HET RESULTAAT

‘TROTS’

Los van de beelden welke zijn opgenomen in een wijnbar. Zijn er tevens prachtige beelden uit de wijnstreken, aromawijzers en proefformulieren toegevoegd. Dit geeft de cursus enorm veel diepgang en diversiteit. Daarbij was het voor Fons erg belangrijk om de cursus interactief te houden. Samen in de ontdekkingstocht naar wijn neemt Fons de kijker mee in de ultieme wijnbeleving. Momenteel hebben de eerste wijnliefhebbers gebruik gemaakt van de cursus en draait Fons een SEO advertentie om door heel Nederland wijnliefhebbers aan te trekken.