‘HOE KUNNEN WIJ ONZE MOOIE SUCCESSEN BIJ KLANTEN OMZETTEN IN VIDEO’S?’

Score Utica

‘HOE KUNNEN WIJ ONZE MOOIE SUCCESSEN BIJ KLANTEN OMZETTEN IN VIDEO’S?’

Score Utica

DE KLANTWENS

‘Onze beste samenwerking omzetten naar video’

Score Utica is een IT & Telecom leverancier in het MKB segment. Ik ken weinig bedrijven waarbij klanttevredenheid zo hoog in het vaandel staat als bij Score Utica. Top service leveren is dan ook erg belangrijk. En wie kan die tevredenheid beter uitstralen dan hun eigen, blije klanten. Zo ontstond het idee om video’s te gaan maken waarin de klanten van Score Utica hun tevredenheid uiten. De video gaat ingezet worden bij presentaties met (potentiële) klanten, social media en de website. 

HET VIDEOCONCEPT

‘Modern, zakelijk en persoonlijk’

Elke klant heeft zijn eigen verhaal over het ‘klant zijn’ bij Score Utica. In een reeks van zes video’s komen bedrijven in verschillende branches aan het woord om hen verhaal te vertellen. Het advies vanuit Inside Out is om een duur van 1.30minuut te hanteren. Zo krijgt de klant genoeg ruimte om het verhaal te vertellen, maar blijft het voor de kijker ook boeiend. De stijl die hier gekozen is modern, zakelijk en persoonlijk. De video bestaat uit een interview (waarvan 80% als voiceover gebruikt wordt) en sfeerbeelden van het bedrijf. De 2e video in de reeks was bij het bedrijf Bultena die hierboven te bekijken is.

HET RESULTAAT

‘Vernieuwende content’

Inmiddels gebruiken alle accountmanagers deze type video’s om nieuwe klanten te winnen. De accountmanagers vinden het fijn om iets te laten zien wat goed voor de verbeelding spreekt. Zij ervaren dit dan ook als zeer prettig! Tevens worden de video’s gedeeld door de klanten van Score Utica. Hierdoor bereiken zij een veel groter netwerk. Het grote voordeel van deze video’s is dat ze over een paar jaar nog steeds relevant zijn en hun waarde hebben. Kortom, een groot succes.