DIT IS DANNY WESTLAND

Van jongs af aan ben ik een echte ondernemer. Ik kan mij nog goed herinneren dat ik samen met mijn ouders, op jonge leeftijd, al met een zelfgemaakt Koek en Zoopie kraam chocomel stond te verkopen op het natuurijs. Daarnaast ben ik mijn hele leven al een enorme liefhebber van extreme sporten als: snowboarden, skateboarden, wakeboarden & surfen. Alles met een board ben ik verliefd op! Onze vakanties en deze sporten werden altijd gefilmd door mijn vader met een Sony Super 8 Camcorder. Voor mij was dat indirect de eerste confrontatie met beeld en dat intrigeerde mij in hoge mate.

In 2012 kocht ik mijn eerste GoPro camera. Tot dan toe was er nog geen geschikte camera die het geweld van mijn ‘wilde’ sporten goed kon vastleggen. Na de komst van de GoPro Hero3 leerde ik om het juiste moment van een actie op een goede manier te pakken. In deze periode ben ik ook begonnen met mijn eerste professionele edit programma: Final cut Pro. Er ging een wereld voor mij open waarbij, nagenoeg alles naar eigen inzicht en stijl bewerkt kon worden.

In een periode van veel reizen, waarbij ik alles vastlegde, deed ik veel praktische ervaring op. Na elke vakantie kwam er een aftermovie. Vooral hobbymatig.

De combinatie van mijn ondernemende houding en liefde voor sport bracht mij naar de opleiding sportmarketing. Hier leerde ik de waarde en tools kennen voor het bouwen van merken en het bereiken van je doelgroep.

In 2019 deed ik mijn eerste professionele klus. Dit is de start geweest van een periode waarna vele mooie klussen volgden. Hier leerde ik de ins en outs kennen van storytelling, beeld, geluid en licht. Al deze componenten dragen bij aan de professionele video’s die ik nu maak.

De nazomer van 2019 bracht mij een prachtige kans. Vol enthousiasme ben ik begonnen met het regisseren van bedrijfsfilms voor programma’s op RTL4, SB6 en RTL-Z.

Ik heb het geluk om, met mijn passie, andere ondernemers te helpen om hun doelgroep te inspireren en fantastische video’s te maken.

Mijn verhaal

 • 2020

  Regie voor TV

  In de zomer van 2020 kreeg en greep ik de kans om bedrijfsfilms te regisseren voor RTL 4, SBS6 en RTL Z. Hier leerde ik de kneepjes van het vak.

 • 2020

  Investering in Inside Out

  Soms moet je een stap in het diepe zetten. Ik had in januari definitief besloten om mij volledig te storten op mijn eigen onderneming. Maar nog veel belangrijker; bezig zijn met waar mijn hart ligt.

  2020

 • 2019

  Proffesionele klus

  Dit jaar mocht ik, na veel hobbyen, mijn eerste professionele klus aannemen. Een werkelijke mijlpaal in mijn videocarrière. Als kers op de taart was de klant meer dan tevreden. Op naar de volgende!

 • 2018

  Adobe editing programma

  Na een periode met iMovie en Final Cut Pro gewerkt te hebben was het tijd voor een nieuwe uitdaging. In de vorm van Adobe Premiere Pro.

  2018

 • 2017

  Spiegel reflex camera

  Mijn GoPro en ik waren tot dit moment twee handen op een buik. Toen mijn eerste spiegel reflex camera kwam ging er een wereld voor mij open. Ik kon ineens zelf bepalen wat de instellingen waren. Ik maakte kennis met termen als ISO, diafragma en sluitertijd.

 • 2014

  Sportmarketing Diploma

  Sport en commercie waren overduidelijk mijn passie in deze fase van mijn leven. Vandaar de keuze om een Sportmarketing opleiding te doen. Met vlag en wimpel ben ik geslaagd.

  2014

 • 2013

  Eerste Professionele Edit Programma

  Na Windows Movie Maker was het tijd voor een professioneel editing programma. Tot op de dag van vandaag ben ik blij dat ik op deze leeftijd al kennis heb gemaakt met een editing software van dit formaat. Mijn laptop kon deze klasse totaal niet aan! Mijn broertje en ik zaten dan ook uren te wachten om 20 seconden van een video strak te krijgen. Mooie tijd!

 • 2012

  Eerste Camera

  In 2012 kocht ik mijn eerste camera om beeldopnames te maken van de sporten die ik beoefende.

  2012