Ruwe beelden x Color grade

Zoals je kunt zien is de rechterkant van de foto grijs, plat en nietszeggend. Zo komt het beeldmateriaal uit de camera. Niet veel aan tochโ€ฆ? Links zie je het resultaat na de kleurcorrectie. Hoe zou jij deze omschrijven? Donker, modern, stoer, diep of misschien realistisch?

Waarom is kleur zo belangrijk?

1. ย  ย Je creรซert een bepaalde ๐ฌ๐Ÿ๐ž๐ž๐ซ die past bij het doel van de video. Warme zomerse kleuren sluiten bijvoorbeeld totaal niet aan bij een winters plaatje.

2. ย  ย Het versterkt je ๐ฆ๐ž๐ซ๐ค๐ข๐ฆ๐š๐ ๐จ. Dat klinkt misschien abstract, maar door de juiste kleurinzet maak je de video een stuk krachtiger. Heb je bijvoorbeeld een advertentievideo over huidproblemen, dan kan een kleurcorrectie enorm bijdragen aan een stralende huid.

3. ย  ย Kleur kan de ๐ค๐ฐ๐š๐ฅ๐ข๐ญ๐ž๐ข๐ญ vergroten. Een goede kleurcorrectie verbergt oneffenheden in de opnames. De spreker kan last hebben van rode wangen of schaduwen op de huid door huidproblemen zoals puistjes. Met een kleurcorrectie worden deze imperfecties minder zichtbaar gemaakt.

โ€